Toon alle nieuwsonderwerpen

Fiscaal voordeel

Periodieke giften zijn voor de inkomstenbelasting geheel zonder drempel aftrekbaar wanneer is overeengekomen een vast bedrag minimaal vijf jaar achter elkaar te betalen (of tot eventueel eerder overlijden). Dat kon altijd al, maar sinds 2015 is het niet meer nodig dit in een notariële akte vast te leggen. Het volstaat de periodieke gift op een officieel formulier vast te leggen dat door schenker en ontvanger ondertekend wordt. U kunt het formulier ‘periodieke gift in geld’ zelf downloaden bij de belastingdienst of afhalen bij het parochiekantoor. U vult het formulier in, ondertekent het en levert het dan in bij het parochiekantoor. De penningmeester vult de gegevens van de ontvangende parochie in. U ontvangt uw deel van het formulier volledig ingevuld terug, zodat u de fiscale aftrek kunt toepassen na de feitelijke betaling van de afgesproken kerkbijdrage.
Zie voor meer informatie de pagina belastingvoordeel.
Laat uw kerk meeprofiteren van uw fiscale voordeel door uw kerkbijdrage iets te verhogen. Als u het formulier nu invult kunt u de fiscale aftrek al vanaf 2017 realiseren.

Datum: 12-01-2017, bron: Parochienieuws januari februari 2017

logo actueel

Aanmelden Nieuwsbrief

U kunt automatisch het laatste nieuws ontvangen door u aan te melden voor de nieuwsbrief.