Toon alle nieuwsonderwerpen

Filosofie in de Middeleeuwen - startschot voor de Moderne

In publicaties en debatten hoort men tot op vandaag heel hardnekkig spreken over de ‘donkere’ middeleeuwen. Het schijnt een zeer menselijke houding te zijn eerdere tijdsperiodes negatief af te zetten ten opzichte van de eigen tijd waarin men leeft. Daarom is het voor de eigen geschiedenis en leefwijze van voordeel om te ontdekken hoe de eigen tijd leeft en groeit vanuit de kennis, de verworvenheden en de innovaties die vele generaties vóór ons zijn gedaan. Deze bewustwording kan verhelderend en op een gezonde manier relativerend werken in richting van de tegenwoordige tijd.
De zogenaamde ‘donkere’ middeleeuwen zitten vol van verlichte en vooruitstrevende ideeën. U bent van harte uitgenodigd om samen ons licht te laten schijnen over dit vaak vergeten tijdperk. Want wie zijn geschiedenis niet kent, leert zich zelf nooit kennen.

De cursus vindt op de volgende data plaats in het Megaron (grote collegezaal) van het Grootseminarie Rolduc te Kerkrade (Heyendallaan 82, 6464 EP Kerkrade):
26-09-2017; 10-10-2017; 24-10-2017;10; 14-11-2017; 28-11-2017;11; 12-12-2017.

De toegang en de deelname is gratis; een kleine bijdrage in de zaalhuur wordt op prijs gesteld. Voor meer informatie en de data voor 2018 kunt u kijken op de site: www.fidelis-cursus.nl..

Datum: 14-09-2017, bron: Dr. D. Rohling

logo actueel

Aanmelden Nieuwsbrief

U kunt automatisch het laatste nieuws ontvangen door u aan te melden voor de nieuwsbrief.