kerken

Parochies Heerlen Noord

Nieuwsflits


Kerkdiensten kerst en nieuwjaar

Foto's van de Eucharistievieringen van de parochies Heerlen-Noord en Parochiefederatie Schandelen Kerst 2019 vindt u in het fotoalbum.

 

Datum: 23-12-2019, bron: redactie website

Operation Kilo 14 december 2019

Een groot deel van de armoede is voor een buitenstaander niet of nauwelijks op te merken. Wie weet wat zich achter een voordeur afspeelt? Gelukkig is er voor een actie als deze altijd veel belangstelling. “Jongeren willen altijd graag meehelpen met onze actie. Het is mooi om te zien hoe betrokken ze zijn.” Aldus pastoor Janssen, een van de organisatoren. Hij vervolgt: “De organisatie van Operation Kilo ligt in handen van Marco Peters, Sylvia Vaessen en mijzelf.” 

De actie bestaat uit meer dan het verzamelen van de boodschappen alleen: de pakketten worden daarnaast ook samengesteld én verspreid. Marco Peters, medeorganisator, legt uit: “We zorgen ervoor dat ook dit jaar de pakketten worden ingepakt en rondgebracht. Het Corneliushuis heeft ons voor het inpakken weer een ruimte ter beschikking gesteld. Hiervoor zijn we hen heel dankbaar. Daarnaast hopen we dat de ondernemers weer bereid zijn een duit in het zakje te willen doen. Hun bijdrage is voor ons van grote waarde.” 

Pastoor Janssen voegt eraan toe: “Dit wordt alweer de 12e editie van Operation Kilo. Ondanks dat we ondertussen een constante factor in Heerlerheide geworden zijn, is het ook dit jaar weer de vraag of we genoeg mensen vinden die een handje mee willen helpen. En we hebben er veel nodig; het is immers een grote hoeveelheid werk die moet worden verricht. Ook al heeft u maar een uurtje tijd, alle hulp kunnen we goed gebruiken. Leeftijd is niet belangrijk, dus ook als u geen jongere bent kunt u ons komen versterken. De meeste hulp hebben we nodig op zaterdag 14 december zelf, wanneer we in de Plus mensen zullen aanspreken. Als u liever pakketten inpakt kan dat natuurlijk ook. Vorig jaar hebben we in bijna 200 pakketten kunnen maken. Dit jaar hopen we natuurlijk ook op zo’n geweldig aantal, maar het is afwachten wat de dag ons zal brengen.” 

Mocht u interesse hebben om mee te helpen kunt u dit doorgeven aan Marco Peters, tel. 06 810 689 53 of via mpgm.peters@home.nl

Datum: 10-12-2019, bron: parochiekantoor

Bezoek bisschop Mgr. Harrie Smeets

Ook op zondag 24 november om 15.00 uur was hij eregast bij “Noa de Mes” in café Pelt op het Pancratiusplein te Heerlen en om 17.00 uur vierde hij de vespers in de kerk aan de Laanderstraat.

Zie https://www.flickr.com/photos/bisdomroermond/ en het fotoalbum voor foto's van het bezoek aan dekenaat Heerlen.

Datum: 11-11-2019, bron: kerkbestuur

Facebookpagina

Sinds zijn aantreden bij de parochies Heerlen-Noord kunt u diverse nieuwtjes, foto's en reacties van mensen lezen op de door pastoor J.W. Janssen bijgehouden 

Facebook pagina's RK Heerlen-Noord! en J.W. Janssen. (als je zelf ook Facebook gebruikt)

Datum: 15-10-2019, bron: pastoor J.W. Janssen

Hoe ontvang ik het volgende parochieblad

Dit parochieblad zullen velen al digitaal lezen – voor hen die de papieren versie lezen: dit is het laatste papieren exemplaar dat u bezorgd is. Om het volgende nummer digitaal te ontvangen: mail a.u.b. even naar het parochiekantoor, of geef het door via onze site: www.parochiesheerlennoord.nl Dan ontvangt u maandelijks de link om het parochieblad te kunnen downloaden. Wilt u het toch op papier blijven lezen, laat het ook dan aan het parochiekantoor weten: een eenvoudige papieren versie van parochieblad blijft beschikbaar. Een aanmeldingsformulier treft u hieronder:


naam: ……………………………………………………………………………………….

adres: ……………………………………………………………………………………

telefoonnr.: ……………………………………………………………………….

e-mail: …………………………………………………………………………………..

Geef hieronder aan wat u wilt:

⃝ ik wil het parochieblad digitaal ontvangen

⃝ ik wil een eenvoudig parochieblad op papier thuis bezorgd

Deponeer het ingevulde formulier in een offerblok achter in de kerk; bezorg het bij het parochiekantoor, Kerkstraat 6, of

mail het naar: info@parochiesheerlennoord.nl

Datum: 01-12-2017, bron: Kerkbestuur

Pagina: 1 2 3

pijltop
foto algemeen

Digitaal parochienieuws

Aanmelden