Nieuwsflits

Goede Week kinderactiviteiten voor thuis

PASEN IS EEN HEEL GROOT FEEST,WANT WIJ VIEREN DAT JEZUS NOG ALTIJD LEEFT. JEZUS LEEFT, OOK VOOR JOU.

ZALIG PASEN!

Groetjes,

Marie-José Degens

Datum: 07-04-2020, bron: Marie-Jose Degens

Openstelling kerken voor persoonlijk gebed en aanbidding

Openstelling kerken voor persoonlijk gebed en aanbidding van het Allerheiligst Sacrament  ten tijde van het corona virus in de parochies van de Parochiefederatie Heerlen-Noord en de Parochiefederatie Schandelen.

De volgende kerken zijn geopend:

Dinsdag:       Gerardus Majella Heksenberg:  van 14.00 tot 16.00 uur

Woensdag:    Corneliuskerk Heerlerheide:      van 10.00 tot 12.00 uur

Donderdag:   Heilig Hart Kerk Schandelen:    van 10.00 tot 12.00 uur

Vrijdag:         Corneliuskerk Heerlerheide:      van 14.00 tot 16.00 uur

Zaterdag:      Corneliuskerk Heerlerheide:      van 10.00 tot 12.00 uur

Zondag:        Corneliuskerk Heerlerheide:      van 10.00 tot 12.00 uur

Datum: 30-03-2020, bron: pastoor J.W. Janssen

Parochiekantoor tot nader bericht gesloten

Als gevolg van de Corona crisis is het parochiekantoor van de parochies Heerlen-Noord én parochiefederatie Schandelen tot nader bericht gesloten.

Het parochiekantoor is wel nog te bereiken via telefoon en e-mail:

Telefonisch 045-5212450

e-mail info@parochiesheerlennoord.nl

Voor spoedgevallen: pastoor Janssen: 06-30579828

Datum: 24-03-2020, bron: parochiekantoor

Bisschoppen: Geen publieke liturgische vieringen tot en met Pinksteren

Besloten vieringen zijn alleen nog mogelijk in aanwezigheid van de daarvoor strikt noodzakelijke bedienaren en zonder de deelname van andere gelovigen. De kerken kunnen wel open blijven voor individuele bezoekers, die komen voor gebed of om een kaars aan te steken en/of een gave voor de voedselbank te brengen. Zij moeten alle maatregelen van de overheid daarbij in acht nemen op het gebied van aantal, afstand, hygiëne en gezondheid.

Het kabinet heeft aangegeven dat er nog uitzonderingsmaatregelen komen waar het gaat om uitvaarten en kerkelijke huwelijken. Als hierover meer informatie beschikbaar is, wordt deze zo spoedig mogelijk bekend gemaakt. Mochten er vanuit de parochies vragen zijn, dan kunnen deze het beste gericht worden aan het eigen bisdom.

Decreet

De bisschoppen verwijzen met het oog op de besloten vieringen in de Paastijd verder naar het decreet dat de Congregatie voor de Goddelijke Eredienst en de Regeling van de Sacramenten op 19 maart 2020 in verband met het coronavirus heeft uitgevaardigd: “Ten tijde van Covid-19”. De tekst van het decreet is in het Nederlands vertaald door de Nationale Raad voor Liturgie (NRL, www.rkliturgie.nl).

De bisschoppen blijven het belang van het gebed benadrukken in deze tijden waarin het coronavirus heerst.

Op zondag is er de Eucharistie op televisie via KRO-NCRV, vanaf 10.00 uur op NPO 2 en vanuit Hilversum worden elke dag een mis en een dagsluiting gestreamd. Verder zendt Radio Maria iedere doordeweekse ochtend en avond een Eucharistieviering uit om 09.00 uur en 19.00 uur. In het weekend op zaterdag om 09.30 uur en zondag om 10.00 uur.

Bron: https://www.bisdom-roermond.nl/alle-publieke-vieringen-afgelast-tot-en-met-Pinksteren

Datum: 18-03-2020, bron: bisdom Roermond

Doopcatechese 6 april VERVALT!

.

Datum: 17-03-2020, bron: diaken Herman Janssen