Nieuwsflits

Caritas 045 stopt tijdelijk na 30 juli

Beste Caritas To Go-liefhebbers,

Tot onze spijt moeten wij het volgende mededelen: door een tekort aan financiële middelen zijn wij genoodzaakt eerder dan gepland een zomerstop te houden met Caritas To Go (bezorgen en afhalen). De laatste Caritas To Go van deze zomer zal plaatsvinden op donderdag 30 juli.

Medio september 2020 willen we u weer verwelkomen bij Caritas 045 op locatie en Caritas To Go (afhalen en bezorgen) in Heerlen en Kerkrade. Wij willen u bedanken voor de afgelopen maanden. Zodra er meer bekend is over wanneer wij weer beginnen, laten wij het u weten.

Deel Een Maaltijd gaat nog steeds door! U kunt hier bestellen: www.caritas045.nl/deeleenmaaltijd

Caritas To Go aan huis bestellen voor minima? www.heerlenagainstcorona.nl/caritas-to-go

Hartelijke groet,
Team Caritas 045

Datum: 23-04-2020, bron: redactie website

Noveen kaarsen H. Corona en Sloveense Madonna

H. Corona en Sloveense Madonna noveen kaarsen in Heerlerheide verkrijgbaar in de Mariakapel in de Corneliuskerk voor € 4,50 per kaars!

Sloveense Madonna

Datum: 21-04-2020, bron: pastoor J.W. Janssen

Facebookpagina

Sinds zijn aantreden bij de parochies Heerlen-Noord kunt u diverse nieuwtjes, foto's en reacties van mensen lezen op de door pastoor J.W. Janssen bijgehouden

Facebook pagina's RK Heerlen-Noord! en J.W. Janssen. (als je zelf ook Facebook gebruikt)

Datum: 15-10-2019, bron: pastoor J.W. Janssen

Hoe ontvang ik het volgende parochieblad

Dit parochieblad zullen velen al digitaal lezen – voor hen die de papieren versie lezen: dit is het laatste papieren exemplaar dat u bezorgd is. Om het volgende nummer digitaal te ontvangen: mail a.u.b. even naar het parochiekantoor, of geef het door via onze site: www.parochiesheerlennoord.nl Dan ontvangt u maandelijks de link om het parochieblad te kunnen downloaden. Wilt u het toch op papier blijven lezen, laat het ook dan aan het parochiekantoor weten: een eenvoudige papieren versie van parochieblad blijft beschikbaar. Een aanmeldingsformulier treft u hieronder:

naam: ……………………………………………………………………………………….

adres: ……………………………………………………………………………………

telefoonnr.: ……………………………………………………………………….

Geef hieronder aan wat u wilt:

⃝ ik wil het parochieblad digitaal ontvangen

⃝ ik wil een eenvoudig parochieblad op papier thuis bezorgd

Deponeer het ingevulde formulier in een offerblok achter in de kerk; bezorg het bij het parochiekantoor, Kerkstraat 6, of

mail het naar: info@parochiesheerlennoord.nl

Datum: 01-12-2017, bron: Kerkbestuur

Belastingvoordeel Kerkbijdrage

Extra kerkbijdrage geven zonder dat het u iets kost!

Vanaf 2017 bestaat de mogelijkheid om méér geld aan de parochie te geven, zonder dat het u iets kost. Als u al gewend bent om bij de kerkbijdrage of anderszins ieder jaar een bedrag aan de parochie over te maken, kunt u misschien op schriftelijk vastleggen dat u dat in de komende vijf jaar ook van plan bent. Als u dit formulier dan op ons parochiekantoor afgeeft of mailt, voorzien wij het van een nummer – een RSIN-nummer – en sturen u het formulier terug. Bij uw belastingaangifte kunt u dan het gehele bedrag aftrekken bij uw aangifte inkomstenbelasting, zonder dat er sprake is van een drempel. Voorheen kon dit alleen via een notaris. Maar nu kunt u het zonder notaris zelf regelen. U legt weliswaar nu vast dat u deze gift ook de komende vijf jaar wil geven, maar u hoeft dit bedrag natuurlijk pas per jaar over te maken.

Op onze site vindt u de link naar het formulier van de belastingdienst:

Formulier belastingdienst

Hieronder een rekenvoorbeeld hoe het werkt als u van plan zou zijn om € 100,-- op jaarbasis aan de parochie te geven. Dan kost op deze manier het geven van € 150,-- per jaar u 'maar' € 96,--.

Rekenvoorbeeld

Stel u valt met uw belastbaar inkomen in het 36% tarief. Als u een periodieke gift van € 150 per jaar aan de parochie betaalt, kunt u die € 150 van uw inkomen aftrekken en krijgt u 36% van € 150 terug van de fiscus. Dat is € 54. Netto betaalt u dus maar € 96, terwijl de parochie een bedrag van € 150 ontvangt!

Samen met heel het kerkbestuur ben ik ontzettend blij als u dit op deze wijze zou gaan doen. Zo kunnen we de rode cijfers bij de jaarrekening weer zwart maken. Als het u dit jaar nog lukt, is het voor de parochie een echt kerstgeschenk! J

Wat moet u doen? U kunt het formulier downloaden of vanuit de kerk of parochiekantoor meenemen. Vul dit formulier 'periodieke gift in geld' in, onderteken het en lever het in bij het parochiekantoor. De penningmeester vult de gegevens van de ontvangende parochie in. U ontvangt uw deel van het formulier volledig ingevuld terug. Als u het nog dit jaar regelt, is de aftrek ook voor het huidige jaar toe te passen.

Datum: 23-11-2017, bron: Kerkbestuur

Pagina: 1 2