kerken

Parochies Heerlen Noord

Nieuwsflits


Een nieuw Mariafeest op 2e Pinksterdag

Die titel voor Maria bestaat al veel langer, maar er was nog geen speciale dag voor. Tweede Pinksterdag is een heel logisch moment om dit te vieren. Met Pinksteren vieren we namelijk dat de apostelen de kracht van de Heilige Geest krijgen en de wereld intrekken om het evangelie te verkondigen.

Eigenlijk is Pinksteren het begin van de Kerk. In de tijd ná de verrijzenis van Jezus was Maria steeds bij de apostelen. Jezus had tegen Johannes gezegd: “Zie daar uw moeder.” En tegen Maria ze hij: “Zie daar uw zoon.” Vanaf dat moment was Maria als een moeder voor de leerlingen van Jezus en daarmee is ze ook de Moeder van de Kerk geworden. 

Op 22 mei van dit jaar vieren we het feest voor de eerste keer. 

Meer info:

https://rkliturgie.nl/nieuwsberichten/invoering-gedachtenis-maria-moeder-van-de-kerk-dag-na-pinksteren

Datum: 20-03-2018, bron: Wim Miltenburg fso pastoor

Dreumesviering zondag 14 januari 2018

Zo’n 40 aanwezigen namen deel aan een sfeervolle, zeer laagdrempelige viering voor dreumesen (=8 dopelingen) en hun gezin. Een speciaal koortje en instrumentalisten zorgden voor de muzikale aankleding. Uit de woorden van pastoor Wim Miltenburg fso: 

We bidden iets, we lezen iets uit een kinderbijbel < Johannes de Doper die Jezus doopt>, alle kinderen krijgen individueel de zegen en alle gezinnen steken een kaarsje op. En de ouders krijgen de doopschelp mee met de naam van hun kind. Deze schelp hebben ze op de gezamenlijke doopvoorbereidingsavond ontvangen en heeft vanaf het doopsel in de kerk in de doopkapel heeft gehangen. Dit duurt ongeveer twintig minuten en dan trekken we terug naar de Gerardushoeve, waar de kinderen kunnen spelen en er voor ieder wat te drinken is en  mevrouw Verjans voor vlaai en de taarten heeft gezorgd. Het voor de gelegenheid gevormde koortje ontving als dankjewel een ‘door weeskinderen uit Roemenië gemaakt engeltje’- Hiermee verdienden deze weeskinderen wat geld. Diaken Herman Janssen, catechiste Annelie Ermers en ik waren aanwezig . En een team op de achtergrond, dat het geheel mee draagt.” 

Een selectie van gemaakte foto’s van deze ‘Dreumesviering’ zijn te bekijken in het fotoalbum 2018 januari dreumesviering.

Datum: 02-03-2018, bron: Wim Miltenburg fso, pastoor

Presentatieviering 1e communie Corneliuskerk

De communicanten van Heerlerheide komen van:

Basisschool De Ganzerik (Heerlerheide, 15 kinderen) ,basisschool Mijn Spoor( Rennemig, 18 kinderen) en basisschool De Schakel (Nieuw-Einde, 8 kinderen)

Zij hebben als thema: ‘Pluk de dag, samen met Jezus’. Tijdens de presentatie viering hebben zij een appeltje met hun foto erop in een boom gehangen. Zij doen op zondag  22 april hun Eerste Heilige Communie. 

De communicanten van De Vrank zijn van:

Basisschool Frans Postma (Beersdal, 8 kinderen) en van basisschool De Wegwijzer (Zeswegen, 4 kinderen).

Zij hebben als thema:‘ Op weg met Jezus’. Tijdens de presentatie viering hebben ze twee voeten met hun foto erop in een ladder gehangen. Zij doen op zondag 13 mei hun Eerste Heilige Communie.

Van de presentatieviering is een fotoselectie te bekijken in het Fotoalbum 2018 presentatieviering 1e communie .

Datum: 02-03-2018, bron: werkgroep 1e communie

Paaseieren actie harmonie St. Gerardus

U kunt vanuit uw gemakkelijke stoel de eieren bestellen en de leden van harmonie St. Gerardus brengen ze bij u thuis. Via een e-mail of telefonisch bestelt u eenvoudig het aantal geverfde eieren dat u wilt ontvangen, u maakt het geld over en de leden brengen de paaseieren op woensdag 28 maart vanaf 18:00 uur bij u thuis.

Voor meer informatie zie: http://harmoniegerardus.nl/s1-nieuws/bestel-nu-uw-paaseieren/.

 

Datum: 24-02-2018, bron: Harmonie St. Gerardus Heksenberg

Lourdes viering 3 februari 2018 Corneliuskerk

Foto's van deze viering vindt u in het fotoalbum op '2018 Lourdesviering Cornelius'. Van deze viering zijn ook filmpjes gemaakt die u kun bekijken in het videoalbum onder de naam 'Lourdes viering 3 februari 2018'!

Datum: 05-02-2018, bron: marthoma alexander

Pagina: 1 2 3 4

pijltop
foto algemeen

Digitaal parochienieuws

Aanmelden