kerken

Parochies Heerlen Noord

Nieuwsflits


Eerste H. Communie Heksenberg en Vrank

De communicanten van Heksenberg waren:

Daniel Cierniak, Stacy Curfs, Elyne Kovac, Sophie van der Linden, Mateusz Lisowski, Loena Mas, Kaynan Robek, Isa Sijstermans en Maria Wierzba.

 

De communicanten van Heksenberg en Vrank waren:

Dean Aarts, Austin Drenth, Elize Hugens, Kaylin de Jong, Logan Jongboom, Myrthe Lammers, Nova Ludke, Angelique Mulderij, Anouk Pagotto, Chaquino Ras, Julie Simonis en Kyano Zaad.

Foto's zijn te bekijken in het fotoalbum .

Datum: 30-04-2018, bron: parochiekantoor

Eerste H. Communie Heerlerheide

de Ganzerik: Amber Berkhoff, Tristan Cörvers, Sem Crousen, Bo Finger, Iza Finger, Selena Fuyt, Lennon Hensgens, Ilvi Huizinga, Mik Janssen, Joep Laurentzen, Gioia Meyer, Tiamo Sabajo, Tijuana Sabajo, Roan Stroucken, Alicia van der Veeke.

Mijn Spoor: Zayra Adelina, Evy Beekman, Jenna Boosten, David Candelaria, Keano Gauer, Stijn Hanssen, Nikki Hanssen, Dhalyla De Lanoy, Nigel De Lanoy, Jayden van Leuken, Jennefer Scheilen, Sam van der Stouwe, Luca Tugulu, Kyano Verheesen, Stacey Verheesen, Kyan van de Vin, Jeslyn Vondenhoff, Justin Vondenhoff.

de Schakel: Jaylynn Bond, Cody van den Brand, Gioya Kalsbeek, Kiki Kalsbeek, Enzo Lisci, Jaysun Moes, Sèrah Theunissen, Gilano Vondenhoff.

Het thema van de viering was: "Pluk de Dag samen met Jezus".

Datum: 30-04-2018, bron: parochiekantoor

Nieuwe kerkmeester

Wij zijn blij met zijn benoeming en wensen hem succes en ook vreugde bij de uitoefening van deze taak.

 

 

Datum: 05-04-2018, bron: Kerkbestuur

Een nieuw Mariafeest op 2e Pinksterdag

Die titel voor Maria bestaat al veel langer, maar er was nog geen speciale dag voor. Tweede Pinksterdag is een heel logisch moment om dit te vieren. Met Pinksteren vieren we namelijk dat de apostelen de kracht van de Heilige Geest krijgen en de wereld intrekken om het evangelie te verkondigen.

Eigenlijk is Pinksteren het begin van de Kerk. In de tijd ná de verrijzenis van Jezus was Maria steeds bij de apostelen. Jezus had tegen Johannes gezegd: “Zie daar uw moeder.” En tegen Maria ze hij: “Zie daar uw zoon.” Vanaf dat moment was Maria als een moeder voor de leerlingen van Jezus en daarmee is ze ook de Moeder van de Kerk geworden. 

Op 22 mei van dit jaar vieren we het feest voor de eerste keer. 

Meer info:

https://rkliturgie.nl/nieuwsberichten/invoering-gedachtenis-maria-moeder-van-de-kerk-dag-na-pinksteren

Datum: 20-03-2018, bron: Wim Miltenburg fso pastoor

Dreumesviering zondag 14 januari 2018

Zo’n 40 aanwezigen namen deel aan een sfeervolle, zeer laagdrempelige viering voor dreumesen (=8 dopelingen) en hun gezin. Een speciaal koortje en instrumentalisten zorgden voor de muzikale aankleding. Uit de woorden van pastoor Wim Miltenburg fso: 

We bidden iets, we lezen iets uit een kinderbijbel < Johannes de Doper die Jezus doopt>, alle kinderen krijgen individueel de zegen en alle gezinnen steken een kaarsje op. En de ouders krijgen de doopschelp mee met de naam van hun kind. Deze schelp hebben ze op de gezamenlijke doopvoorbereidingsavond ontvangen en heeft vanaf het doopsel in de kerk in de doopkapel heeft gehangen. Dit duurt ongeveer twintig minuten en dan trekken we terug naar de Gerardushoeve, waar de kinderen kunnen spelen en er voor ieder wat te drinken is en  mevrouw Verjans voor vlaai en de taarten heeft gezorgd. Het voor de gelegenheid gevormde koortje ontving als dankjewel een ‘door weeskinderen uit Roemenië gemaakt engeltje’- Hiermee verdienden deze weeskinderen wat geld. Diaken Herman Janssen, catechiste Annelie Ermers en ik waren aanwezig . En een team op de achtergrond, dat het geheel mee draagt.” 

Een selectie van gemaakte foto’s van deze ‘Dreumesviering’ zijn te bekijken in het fotoalbum 2018 januari dreumesviering.

Datum: 02-03-2018, bron: Wim Miltenburg fso, pastoor

Pagina: 1 2 3

pijltop
foto algemeen

Digitaal parochienieuws

Aanmelden