kerken

Parochies Heerlen Noord

Nieuwsflits


Toon alle nieuwsonderwerpen
 

Dreumesviering zondag 14 januari 2018

Zo’n 40 aanwezigen namen deel aan een sfeervolle, zeer laagdrempelige viering voor dreumesen (=8 dopelingen) en hun gezin. Een speciaal koortje en instrumentalisten zorgden voor de muzikale aankleding. Uit de woorden van pastoor Wim Miltenburg fso: 

We bidden iets, we lezen iets uit een kinderbijbel < Johannes de Doper die Jezus doopt>, alle kinderen krijgen individueel de zegen en alle gezinnen steken een kaarsje op. En de ouders krijgen de doopschelp mee met de naam van hun kind. Deze schelp hebben ze op de gezamenlijke doopvoorbereidingsavond ontvangen en heeft vanaf het doopsel in de kerk in de doopkapel heeft gehangen. Dit duurt ongeveer twintig minuten en dan trekken we terug naar de Gerardushoeve, waar de kinderen kunnen spelen en er voor ieder wat te drinken is en  mevrouw Verjans voor vlaai en de taarten heeft gezorgd. Het voor de gelegenheid gevormde koortje ontving als dankjewel een ‘door weeskinderen uit Roemenië gemaakt engeltje’- Hiermee verdienden deze weeskinderen wat geld. Diaken Herman Janssen, catechiste Annelie Ermers en ik waren aanwezig . En een team op de achtergrond, dat het geheel mee draagt.” 

Een selectie van gemaakte foto’s van deze ‘Dreumesviering’ zijn te bekijken in het fotoalbum 2018 januari dreumesviering.

Datum: 02-03-2018, bron: Wim Miltenburg fso, pastoor

foto algemeen

Digitaal parochienieuws

Aanmelden