kerken

Parochies Heerlen Noord

Nieuwsflits


Toon alle nieuwsonderwerpen
 

Nieuw-Einde in Corneliuskerk

  

Corneliusparochie viert 180 jarig jubileum

 

De Corneliusparochie viert in 2019 het 180-jarig bestaan van de parochie. In 1839 is de parochie opgericht door bisschop Cornelius van Bommel van Luik. Voor die tijd hoorde Heerlen-Noord bij de Pancratiusparochie. De grenzen van de Corneliusparochie waren toentertijd ruimer dan tegenwoordig. De parochie bestond uit de kern Heerlerheide en verschillende verspreid liggende boerderijen in de omgeving. Toen er in de 20e eeuw wijken werden gebouwd rondom Heerlerheide waren die in veel gevallen groot genoeg om daar een kerk te bouwen en een eigen parochie te starten. Zo zijn de parochies Gerardus Majella van Heksenberg, Antonius van Padua in de Vrank, Paulus van Passart-Zuid en De Wieër  en Judas Thaddeus en Christus Koning van Nieuw-Einde uit de Corneliusparochie voortgekomen.

De Corneliusparochie wil in de loop van 2019 met allerlei activiteiten aandacht besteden aan de geschiedenis van de parochie en daar nadrukkelijk de buurparochies bij betrekken. In deze tijd is samenwerking tussen de buurparochies meer dan ooit geboden.

 

Voor actuele informatie zie https://www.parochiesheerlennoord.nl/actueel.php?pi=180 jaar St.-Cornelius en https://www.facebook.com/180jaarrondomStCornelius.

Datum: 12-12-2018, bron: pastoor Wim Miltenburg fso

foto algemeen

Digitaal parochienieuws

Aanmelden