Nieuwsflits

Toon alle nieuwsonderwerpen

Benoeming: Rijo Muprappallil nieuwe pastoor Blerick

Tot het cluster in Blerick behoren de parochies H. Antonius van Padua, H. Hubertus, H. Maximiliaan Kolbe, H. Jozef, H. Lambertus, H. Johannes de Doper en Onbevlekt Hart van Maria. Deze parochies hadden geen pastoor meer sinds het onverwacht overlijden afgelopen februari van pastoor Jos van der Ven.

R. Muprappallil Joseph is 34 jaar, en is afkomstig uit de deelstaat Kerala in India. Hij is priester van het bisdom Kanjirapally. Na een theologische vooropleiding in India kwam hij in 2008 naar Nederland om zijn opleiding te vervolgen aan het grootseminarie Rolduc in Kerkrade. In januari 2013 is hij in zijn thuisbisdom Kanjirapally tot priester gewijd. Daarna werkte hij twee jaar als kapelaan in de parochiefederatie Hoensbroek en sinds 1 oktober 2015 was hij kapelaan van de parochies H. Cornelius, H. Paulus, Christus Koning, H. Gerardus Majella, H. Antonius van Padua, H. Hart van Jezus, HH. Martelaren van Gorcum, H. Geest en H. Drievuldigheid in Heerlen-Noord.

De installatie van pastoor Muprappallil is voorzien op zondag 6 oktober om 14.00 uur in de H. Antonius van Paduakerk in Blerick.

Datum: 08-07-2019, bron: bisdom Roermond

Digitaal parochienieuws