kerken

Parochies Heerlen Noord

Nieuwsflits


Toon alle nieuwsonderwerpen
 

Operation Kilo 14 december 2019

Een groot deel van de armoede is voor een buitenstaander niet of nauwelijks op te merken. Wie weet wat zich achter een voordeur afspeelt? Gelukkig is er voor een actie als deze altijd veel belangstelling. “Jongeren willen altijd graag meehelpen met onze actie. Het is mooi om te zien hoe betrokken ze zijn.” Aldus pastoor Janssen, een van de organisatoren. Hij vervolgt: “De organisatie van Operation Kilo ligt in handen van Marco Peters, Sylvia Vaessen en mijzelf.” 

De actie bestaat uit meer dan het verzamelen van de boodschappen alleen: de pakketten worden daarnaast ook samengesteld én verspreid. Marco Peters, medeorganisator, legt uit: “We zorgen ervoor dat ook dit jaar de pakketten worden ingepakt en rondgebracht. Het Corneliushuis heeft ons voor het inpakken weer een ruimte ter beschikking gesteld. Hiervoor zijn we hen heel dankbaar. Daarnaast hopen we dat de ondernemers weer bereid zijn een duit in het zakje te willen doen. Hun bijdrage is voor ons van grote waarde.” 

Pastoor Janssen voegt eraan toe: “Dit wordt alweer de 12e editie van Operation Kilo. Ondanks dat we ondertussen een constante factor in Heerlerheide geworden zijn, is het ook dit jaar weer de vraag of we genoeg mensen vinden die een handje mee willen helpen. En we hebben er veel nodig; het is immers een grote hoeveelheid werk die moet worden verricht. Ook al heeft u maar een uurtje tijd, alle hulp kunnen we goed gebruiken. Leeftijd is niet belangrijk, dus ook als u geen jongere bent kunt u ons komen versterken. De meeste hulp hebben we nodig op zaterdag 14 december zelf, wanneer we in de Plus mensen zullen aanspreken. Als u liever pakketten inpakt kan dat natuurlijk ook. Vorig jaar hebben we in bijna 200 pakketten kunnen maken. Dit jaar hopen we natuurlijk ook op zo’n geweldig aantal, maar het is afwachten wat de dag ons zal brengen.” 

Mocht u interesse hebben om mee te helpen kunt u dit doorgeven aan Marco Peters, tel. 06 810 689 53 of via mpgm.peters@home.nl

Datum: 10-12-2019, bron: parochiekantoor

foto algemeen

Digitaal parochienieuws

Aanmelden