Nieuwsflits

Toon alle nieuwsonderwerpen

30 bezoekers bij kerkdiensten en mondkapjes dragen

Dat heeft de Nederlandse bisschoppen conferentie vrijdagavond 9 oktober besloten. Bisschop Harrie Smeets van Roermond laat weten dat hij zich aan dit besluit conformeert en vraagt de parochies in Limburg deze nieuwe afspraken na te leven.

Het bestaande protocol ‘Kerkelijk leven op anderhalve meter’ d.d. 10 juli 2020 blijft voor alle vieringen onverkort gelden met de volgende aanvullingen:

• Voorlopig niet meer dan dertig gelovigen bij een viering, exclusief bedienaren.
  • Er geldt een dringend advies dat aanwezigen een mondkapje dragen (volgens de richtlijnen van de overheid) dat bij voorkeur alleen tijdens het ontvangen van de H. Communie wordt afgedaan.
  • Zang vindt enkel plaats door een cantor of enkele zangers. Dit geldt ook voor de zang door kinderen.
  • Samenzang is niet toegestaan.

Voor meer informatie zie de website van Bisdom Roermond

We willen de vaste kerkgangers in overweging geven om in plaats van naar de weekend mis een keer door de week te komen.

Een overzicht van de missen in de 3 parochies kunt u hier vinden.

Datum: 15-10-2020, bron: kerkbestuur

Digitaal parochienieuws