Nieuwsflits

Verkoop St.-Antonius van Padua in de verkoop bij L1

Het kerkbestuur van parochies Heerlen-Noord heeft een makelaar in de arm genomen om het kerkgebouw van St.-Antonius van Padua in de Vrank te verkopen.

Bij verkoop is het kerkbestuur gebonden aan de regels die het Bisdom Roermond hiervoor heeft, met name wat de nieuwe bestemming betreft. Het kerkbestuur zal bij een mogelijke verkoop van het gebouw ook het kunsthistorisch belang en de kunstvoorwerpen erin bewaken.

Datum: 17-05-2019, bron: redactie website

nieuwe bestrating

Al bij de renovatie van enkele jaren geleden is met de gemeente afgesproken dat de bestrating vóór de kerk een opknapbeurt zou krijgen. Nu is het zover. Het is de bedoeling dat alles er weer netjes uitziet als de kinderen op de zondagen 19 en 26 mei de 1e Communie doen.

bestrating

Datum: 13-05-2019, bron: kerkbestuur

pastoor Miltenburg gaat naar Thorn

Zie ook het bericht hierover van het bisdom Roermond: http://www.bisdom-roermond.nl/DekenMiltenburg .

Op zondag 23 juni neemt pastoor Miltenburg fso afscheid van de parochies Heerlen-Noord en parochiefederatie Schandelen in Heerlen.

Datum: 29-04-2019, bron: kerkbestuur

Orgelconcert door Steven van Kempen

Op zondag 31 maart heeft Steven van Kempen in de Gerardus Majellakerk een prachtig orgelconcert gegeven met stukken van Händel, Bach, César Franck en Horner. De stukken waren zo gekozen dat het mooie orgel helemaal tot zijn recht kwam. Er was veel publiek aanwezig, dat genoot van de mooie muziek. Na het concert werd er nog een drankje geserveerd in de Gerardushoeve. Zie het fotoalbum '2019 orgelconcert Steven van Kempen' voor een impressie van het concert.

Datum: 31-03-2019, bron: kerkbestuur

Paulusparochie in de Corneliuskerk

De Corneliusparochie bestaat dit jaar 180 jaar. In 1839 was het gebied dat tot de parochie behoorde veel groter dan nu. Door de opkomst van de mijnindustrie in de vorige eeuw, hebben er enorme uitbreidingen van woonwijken plaatsgevonden in het oorspronkelijke gebied van de Corneliusparochie. Als snel werd zo’n nieuwe wijk een eigen parochie met een eigen kerk. De huidige Corneliusparochie wil het 180 jarig bestaan herdenken met alle jongere parochies in de omgeving die vroeger tot de Corneliusparochie behoorden.

Datum: 25-02-2019, bron: Kerkbestuur

Pagina: 1 2 3 4