Parochies Archief

Renovatie corneliuskerk

In de periode 2011-2016 vond een grondige onderhoudsbeurt plaats van de Corneliuskerk. Aan de buitenkant van de kerk stond op het programma: vernieuwing van het voegwerk, vernieuwing van de platte daken, vervanging van dakgoten en reparatie van ramen. Aan de binnenkant vond het werk voornamelijk plaats in de torens. Er kwamen nieuwe houten vloeren en bordessen en houten ladders met leuningen, zodat de torens beter bereikbaar zijn.

De totale renovatie duurde zes jaar, maar dat betekent niet dat er zes jaar lang aan een stuk door werd gewerkt. In 2013 en in 2016 vond het leeuwendeel van de werkzaamheden plaats. Tussendoor werden minder uitgebreide klussen uitgevoerd. De reden van deze fasering was vooral financieel. Door het werk over zes jaren te verdelen waren € 600.000 aan subsidies van rijk, provincie beschikbaar gekomen. De totale kosten werden geraamd op € 700.000. Naast de genoemde subsidies waren er dus nog ongeveer € 100.000 nodig die de parochie zelf moest opbrengen. Daarom werden gedurende de renovatieperiode regelmatig activiteiten georganiseerd, die geld opleverden.

De architect voor het hele renovatieplan was Albertz Hendrix, architecten BNA BV uit Elsloo.

Geplaatst op 04-12-2017

dinsdag, 12 december 2017