Kruiswegmeditatie met Indiase ademhalingstechnieken

We hebben net de gezellige drukte van de carnavalstijd achter ons. Nu begint een tijd voor rust en bezinning, die velen ook zo goed kunnen gebruiken. In de komende Veertigdagentijd voor Pasen organiseren we in de St. Josephkerk op de Heerlerbaan verdiepingsbijeenkomsten die Christelijke spiritualiteit aanvullen met Indiase meditatietechnieken. Met deze unieke combinatie willen we, met beide benen op de grond, dichter bij onze Bron komen.
Leidraad voor de kruiswegmeditatie is het boek “Putten uit de Passie. Christus’ kruisweg en ons leven nu” van Jacques P.G. Janssen, parochiaan in het cluster Heerlen-Zuid. In een aantal bijeenkomsten bekijken we enkele Bijbelse staties uit het lijdensverhaal van Jezus en overwegen deze. In de voorbereiding op de overweging bij iedere statie maken we gebruik van Indiase ademhalingstechnieken die ook gebruikt worden in de streek van herkomst van kapelaan Taison.
Je wordt uitgenodigd tot inkeer in jezelf, tot inspiratie uit het lijdensverhaal van Christus voor het leven van nu, en tot het delen van je overwegingen met anderen. Hoe gaan wij zelf om met zaken als verraad, lijden, angst, onrecht, opportunisme, zwakte, spijt, maar ook: standvastigheid, overgave, geloof, vertrouwen, mededogen, liefde, verzoening? De bedoeling is dat het laagdrempelig is en dat er een veilige, vertrouwde omgeving is.

Praktisch

 • De bijeenkomsten vinden plaats in het zaaltje van de St. Josephkerk op de Heerlerbaan op:
  o Zaterdagochtend 4 maart 10:00
  o Maandagavond 13 maart 20:00
  o Maandagavond 20 maart 20:00
  o Zaterdagochtend 1 april 10:00
  o En een volledige kruisweg in de kerk op Goede Vrijdag 7 april 15:00.
 • De bijeenkomsten duren telkens circa anderhalf uur (eventueel uitloop van een half uur). De
  kruisweg op Goede Vrijdag duurt ca. een half uur.
 • Voor de ruimte en de koffie wordt per bijeenkomst een vrijwillige kleine bijdrage gevraagd.
 • Optioneel kan men het boek bestellen bij Boekscout.nl.
 • Meer informatie bij Jacques Janssen (Jacques.Janssen@gmail.com) of kapelaan Taison Titus
  (kapelaan@rkheerlen.nl).