St.Cornelius - Christus Koning - St. Gerardus Majella - St. Antonius van Padua
Pastoor J.W. Janssen, Kerkstraat 6, 6413 EL Heerlen - tel 045 5212450

logo

nummer:11 - 2020, periode: November 2020 - Printversie

De kracht van de Natuur/de kracht van God

De winterslaap van de natuur gaat langzaam beginnen. De temperatuur buiten zakt. De verwarming gaat vaker aan, tot het moment dat ze niet meer uitgaat. Buiten en binnen zijn twee werelden geworden. Binnen de warmte en de gezelligheid. Mensen komen elkaar nader.  Ook al sterft de natuur af, de levensvreugde hoeft niet mee te sterven. Juist in de komende maanden vieren we feesten die ons eraan herinneren dat we mensen van hoop zijn.  We weten dat de natuur weer zal ontluiken in het voorjaar. Als Christenen geloven en hopen wij dat ook voor ons steeds een toekomt gloort. We geloven immers dat Jezus voor ons gestorven is en bovenal verrezen opdat ook wij mogen blijven leven over de grens van de dood heen, als wij trouw blijven aan Onze Drieëne  God.

We mogen onze levensvreugde nooit laten afpakken door wat er in de wereld gebeurt. We leven in een moeilijke periode voor onze samenleving. Maar zijn die er niet altijd geweest. Denken we aan de generatie die de laatste wereldoorlog heeft meegemaakt. Ze hebben vijf jaar niet gelachen of feest gevierd. 

Onze bisschop heeft een brief gestuurd over zijn beleid met de toekomst. Natuurlijk worden er pijnlijke beslissingen genomen vanwege personeelsgebrek en het onbetaalbaar zijn van het in stand houden van alle kerken. Ook bij ons moeten we ons daar zorgen om maken. Maar betekent dit dat we onze levens vreugde moeten laten afpakken? Nee juist getuigen van onze innerlijk hoop, dat door ons geloof in Jezus we mogen genieten van ons leven. We zijn nooit alleen. Realiseert U zich dat wel vaak genoeg? Juist in deze tijd?

Samen de schouders eronder betekent dat we vertrouwen hebben in de toekomst. Bij mijn aantreden vond ik twee federaties voor. Vanaf 1 januari 2021 zal er nog maar een zijn: de parochiefederatie Heerlen-Noord, in de volksmond de parochie boven het spoor.  Ik heb er veel vertrouwen in. Wilt u ook meehelpen aan een mooie toekomst voor onze parochie, neem contact op met mij  of het parochiekantoor (telefoonnummer 0455214250).

Ook gaat het sacramentele leven  weer verder. Niet alleen de dagelijkse missen in onze kerken, maar ook de vormsel en communie voorbereiding. Wat? Nog niet opgegeven, doe dat dan snel want de lessen zijn of gaan beginnen. Stuur een mail naar                     info@parochiesheerlennoord, en vraag naar opgave formulieren. Grootouders wees alert, en vraag of uw kleinkind al is opgegeven. 

Maar dierbare parochianen, boven alles wil ik U vragen te bidden.  THUIS in uw huis of in het tehuis. Hierdoor betekent u veel voor ons als geloofsgemeenschap.  Sinds meer als 20 jaar hebben we de Erewacht in onze parochie, opgestart op Nieuw-Einde. Elke woensdag en zaterdag na de H. Mis van 9.00 uur, staat de Heer op het altaar en wacht op u. Wilt u een vaste bijdrage leven, wendt U tot de pastorie. We willen dat er altijd mensen zijn tussen 9.30 en 12.00 uur. We mogen Hem niet alleen laten. 

Mooie novembermaand gewenst en Gods zegen, pastoor J.W. Janssen , boven het spoor.

Auteur: parochiekantoor

Terug naar de inhoudsopgave

Kerkdiensten

Dag en datum Tijd Kerk Intenties
zondag 1 november      ALLERHEILIGEN 10.00 uur  Schandelen Hoogmis. Voor alle overledenen van onze parochies in het afgelopen jaar. Voor het welzijn van de parochies; Zld Joke Keulen-Kicken (off); Zeswekendienst Annie Morren-Lennertz; Zld Fam. van Haaren en Fons van Bijlevelt(st);Zld Fam. Vervoort; Zld Fam. De Hue en voor alle overledenen.
  11.15 uur Heerlerheide

Hoogmis. Voor alle overledenen van onze parochies in het afgelopen jaar; St Hubert Joseph Packbier en Elisabeth Otermans; Jrd Bertien Quaedvlieg-Beaujean en zld Lei Quaedvlieg; 1e Jrd Giovanni Perin en Lina Perin-Peron; Zld Jozef Claus en zus Mia; Zld Math Frolichs; Zld voor ouders Albert Gijsen en Josephine Servais en voor zoon Marcel en dochter José; Zld Louis Budé; 1e Jrd Marianne Bartels-Kockelkorn.

  15.00 uur Heerlerheide Zegening van de graven op het Kerkhof aan de Kampstraat te Heerlerheide.
maandag 2 november ALLERZIELEN 10.00 uur Heksenberg H.Mis in de Grindel
  18.00 uur Heerlerheide  Aanbidding
  18.30 uur  Heerlerheide Marianoveen
  19.00 uur Heerlerheide Leesmis. Voor alle zielen in het vagevuur; ter nagedachtenis van Lenie Goffin-Beaujean en van José Lemmen-Goffin en Rob Siebers; Ruud Wigman v.w. Allerzielen.
dinsdag 3 november  09.00 uur  Heksenberg Leesmis met aansluitend Aanbidding en Rozenkransgebed
woensdag 4 november  09.00 uur Heerlerheide Leesmis. Voor Jan en Annie Miltenburg-Meijners, zoon Harry en familie. Aansluitend aanbidding tot 12.00 uur.
  18.30 uur Schandelen

Aanbidding met gebed voor roepingen.

  19.00 uur Schandelen

Leesmis. Gebedsintenties uit het boek in de kerk; Voor het welzijn van de parochies.

donderdag 5 november  09.00 uur  Schandelen Leesmis. Voor het welzijn van de parochies. Aansluitend Aanbidding tot 10.15 uur.
vrijdag 6 november 18.00 uur Heerlerheide  Aanbidding.
  18.30 uur Heerlerheide Rozenkransgebed voor Priesterroepingen.
  19.00 uur Heerlerheide Leesmis. Voor Priesterroepingen en H. Priesters;  voor fam. Speth-Mertens; St Josef Wintgens, Jan Mathijs Wintgens en Maria Catharina Huntgens.
zaterdag 7 november 09.00 uur Heerlerheide Leesmis. Aansluitend aanbidding tot 12.00 uur.
  18.00 uur Heksenberg Hoogmis.                                      Zld Kasia Koszyk-Lukaszyk (coll).
  19.00 uur Heerlerheide Hoogmis. St Jrd Sjaak Simons en Johanna Thomassen; Zld voor een overledene (coll).
zondag 8 november  10.00 uur  Schandelen Hoogmis. Voor het welzijn van de parochies; Zld Toos van Daal-van den Hurk (off).
  11.15 uur Heerlerheide

Hoogmis. Zld Jos Franssen-Slaterus (coll); Zld Gabriela Suttak (coll); Zld voor een overledene (coll); Zld Anna Gómez Moron-Peters (coll).

  13.00 uur Schandelen

H. Mis Indonesische Gemeenschap KKI

maandag 9 november 18.00 uur  Heerlerheide Aanbidding
  18.30 uur Heerlerheide Marianoveen
  19.00 uur Heerlerheide Leesmis. Voor alle zielen in het vagevuur.
dinsdag 10 november  09.00 uur Heksenberg Leesmis met aansluitend Aanbidding en Rozenkransgebed.
woensdag 11 november 09.00 uur  Heerlerheide Leesmis. Voor Jan en Annie Miltenburg-Meijners, zoon Harry en familie. Aansluitend aanbidding tot 12.00 uur.
     Schandelen

GEEN H. MIS

  19.00 uur Heksenberg

Zangmis m.m.v. Enjoy.

Voor overleden leden en de leden van de HVV(carnavalsvereniging).
donderdag 12 november  09.00 uur  Schandelen Leesmis. Voor het welzijn van de parochies. Aansluitend Aanbidding tot 10.15 uur.
vrijdag 13 november 18.00 uur  Heerlerheide  Aanbidding
  18.30 uur Heerlerheide Rozenkrans
  19.00 uur Heerlerheide Leesmis. St Peter Mathijs Beaujean, Netta Thewissen en Helena Hermans.
zaterdag 14 november  09.00 uur  Heerlerheide Leesmis. Aansluitend aanbidding tot 12.00 uur.
  18.00 uur Heksenberg Hoogmis. Voor het welzijn van onze parochies; Zld voor Johan van den Enden (coll).
  19.00 uur Heerlerheide Hoogmis. Zld Renée Riemersma-Schyns (coll); Zld Mevr. Reep-Königs, schoonzoon Jo Ploum en kleinzoon Olaf Ploum; Ter nagedachtenis aan Jan van der Vloet, 1 jaar na zijn overlijden.
zondag 15 november  10.00 uur  Schandelen Hoogmis. Voor het welzijn van de parochies; Zld Fam. van Haaren en Fons van Bijlevelt(st).
  11.15 uur Heerlerheide Hoogmis.1e Jrd Anneke van Ham; Jrd voor overledenen Fam. Mertens-Heynen; Zld Sjeng Quaedvlieg (coll).
maandag 16 november  18.00 uur  Heerlerheide  Aanbidding
  18.30 uur Heerlerheide Marianoveen
  19.00 uur Heerlerheide Leesmis. Voor alle zielen in het vagevuur.
dinsdag 17 november  09.00 uur  Heksenberg Leesmis met aansluitend Aanbidding en Rozenkransgebed.
woensdag 18 november  09.00 uur  Heerlerheide

Leesmis. Voor Jan en Annie Miltenburg-Meijners, zoon Harry en familie. Aansluitend aanbidding tot 12.00 uur.

  18.30 uur Schandelen

Aanbidding met gebed voor roepingen.

   19.00 uur  Schandelen

Leesmis. Gebedsintenties uit het boek in de kerk; Voor het welzijn van de parochies.

donderdag 19 november  09.00 uur  Schandelen Leesmis. Voor het welzijn van de parochies. Aansluitend Aanbidding tot 10.15 uur.
vrijdag 20 november  18.00 uur  Heerlerheide  Aanbidding.
  18.30 uur Heerlerheide Rozenkrans
  19.00 uur Heerlerheide Leesmis. St Hendrik Otten en Johanna Litjens; St Theodoor Brust en Maria Hubertina Vroomen; St Jrd Jack en Doortje Koch-Vermeulen.
zaterdag 21 november  09.00 uur  Heerlerheide  Leesmis. Aansluitend aanbidding tot 12.00 uur.
  18.00 uur Heksenberg Hoogmis. Gest. Jrd. Annelies Nelis.
  19.00 uur Heerlerheide Hoogmis. Zld Annie Coort-Koopmans (coll); Zld Anna Friedrich-Lipperts (coll); Zld voor een overledene (coll).
zondag 22 november

CHRISTUS, KONING van het heelal

 10.00 uur  Schandelen Hoogmis. Voor het welzijn van de parochies.
  11.15 uur Heerlerheide Hoogmis. Zld Rosa Strolenberg-Verkoulen (coll); St Jrd Pierre Hounjet en Maria Hounjet-Herberichs; Voor de leden en overleden leden van het Caeciliakoor en tevens t.g.v. het 25j. zangersjubileum van Mia Berger en Ria Bollen.
maandag 23 november  18.00 uur  Heerlerheide  Aanbidding
  18.30 uur Heerlerheide Marianoveen
  19.00 uur Heerlerheide Leesmis. Voor alle zielen in het vagevuur.
dinsdag 24 november  09.00 uur  Heksenberg Leesmis met aansluitend Aanbidding en Rozenkransgebed.
woensdag 25 november  09.00 uur  Heerlerheide Leesmis. Voor Jan en Annie Miltenburg-Meijners, zoon Harry en familie. Aansluitend aanbidding tot 12.00 uur.
  18.30 uur  Schandelen

Aanbidding met gebed voor roepingen

   19.00 uur  Schandelen

Leesmis. Gebedsintenties uit het boek in de kerk; Voor het welzijn van de parochies.

donderdag 26 november  09.00 uur  Schandelen Leesmis. Voor het welzijn van de parochies. Aansluitend Aanbidding tot 10.15 uur.
vrijdag 27 november  18.00 uur  Heerlerheide  Aanbidding
  18.30 uur Heerlerheide Rozenkrans
  19.00 uur Heerlerheide Leesmis. Voor een overledene (coll).
zaterdag 28 november  09.00 uur  Heerlerheide  Leesmis. Aansluitend aanbidding tot 12.00 uur.
  18.00 uur Heksenberg Hoogmis. Zld Paul Brakelé (coll).
  19.00 uur Heerlerheide Hoogmis. Zld Marianne Meesen-Aretz (coll); Jrd Ton L’Ortye; Zld voor een overledene (coll).

zondag 29 november       1e ZONDAG V.D. ADVENT

 09.30 uur  Schandelen  H. VORMSEL DOOR Mgr. De Jong

Voor het welzijn van de parochies.

 

11.30 uur Schandelen H. VORMSEL DOOR Mgr. De Jong
  11.15 uur Heerlerheide Hoogmis.  Zld Miets Evers-Schmeits (coll); Zld voor een overledene (coll); Zld Bisschop Hans Reesink (coll).
maandag 30 november  18.00 uur Heerlerheide   Aanbidding
  18.30 uur Heerlerheide Marianoveen.
  19.00 uur Heerlerheide Leesmis. Voor alle zielen in het vagevuur.

 

Auteur: parochiekantoor

Terug naar de inhoudsopgave

Levensmomenten

Doopsel bladeren Overlijden ring Huwelijk
 Jaivy Leurs Sjef Horsch, 83 jaar, Heerlen  
 Jaxson van Wanrooy Lei Eijdems, 92 jaar, Brunssum  
 Joes Kockelkorn Netty Ramekers-Huijts,    94 jaar, Heerlen  
 Dylano van der Werf Pierre Limpens, 90 jaar, Heerlen  
  Annie Morren-Lennertz,    91 jaar, Heerlen  

Auteur: parochiekantoor

Terug naar de inhoudsopgave

Wekelijkse vieringen

 
Heerlerheide

Heksenberg
Kerk Schandelen
Schandelen
zaterdag

09.00 uur                09.30-12.00 uur Aanbidding
19.00 uur

 18.00 uur  
zondag 11.15 uur    10.00 uur
maandag 18.00 uur Aanbidding  18.30 uur Marianoveen  19.00 uur In de Grindel 1e maandag van de maand 10.00 uur  
dinsdag   09.00 uur                    aansluitend Aanbidding en Rozenkrans  
woensdag 09.00 uur                      09.30-12.00 uur Aanbidding

 

18.30 uur Aanbidding met gebed voor roepingen          19.00 uur
donderdag     09.00 uur                  09.30-10.15 uur Aanbidding
vrijdag 18.00-18.20 uur Aanbidding            18.20-18.50 uur Rozenkrans en op de 1e vrijdag van de maand gebed voor roepingen  19.00 uur    

 

Auteur: parochiekantoor

Terug naar de inhoudsopgave

Vormsel vieringen Schandelen

Zondag 29 november dient Mgr. Everard de Jong het vormsel toe in de H. Hart van Jezus kerk te Schandelen aan de vormelingen van het schooljaar 2019/2020 én het schooljaar 2020/2021. 

In verband met Corona zijn hiervoor 2 missen gepland.  

De eerste mis is om 09.30 uur. Tijdens deze mis krijgen de jongeren het vormsel toegediend die eigenlijk afgelopen mei gevormd zouden worden. In deze mis wordt de hulpbisschop bijgestaan door pastoor Janssen en diaken Janssen.

De tweede mis -voor de jongeren uit het lopende schooljaar- is om 11.30 uur. Dan wordt de hulpbisschop bijgestaan door diaken Janssen. 

Auteur: redactie parochienieuws

Terug naar de inhoudsopgave

Praktische informatie

Openingstijden Parochiekantoor

Het parochiekantoor is op werkdagen geopend van 10.00 uur tot 12.30 uur.
Adres: Kerkstraat 6, 6413EL Heerlen. Telefoon 045 - 5212450.

     

 

Auteur: parochiekantoor

Terug naar de inhoudsopgave

Allerheiligen/Allerzielen

In de Allerheiligen/Allerzielen vieringen van onze parochies gedenken wij de overledenen, waarvan wij sinds 1 november afscheid namen.

Parochie St Gerardus Majella

Frits van de Kolk

Johan van den Enden

Elly Brandsen

Paul Brakelé

Kasia Koszyk-Lukaszyk

Parochiefederatie Schandelen

Alfons Habets

Anna Herberichs

Joke Keulen-Kicken

Toos van Daal-van den Hurk

Annie Morren-Lennertz

Parochie St Cornelius

Anna Christina Gómez Moron-Peters

Anneke van Ham

Miel Straube-van de Heijde

Jos Franssen-Slaterus

Renée Riemersma-Schyns

Rosa Strolenberg-Verkoulen

Nelly Janssen-Verbeek

Maja Friedrich-Lipperts

Sophie Boels-Kersten

Marianne Meesen-Aretz

Frank Mulders

Trouwtje Aartsen-Struver

Ruud Wigman

Miets Evers-Schmeits

Jan Mertens

Annie Coort-Koopmans

Jeanniene Bruls-Lardinois

Sjeng Verspaget

Anna Scheijvens-Verspaget

Jeanne Raven-Wijnen

Gabriela Suttak-Schikora

Sjef Horsch

Lei Eijdems

Netty Ramekers-Huijts

Pierre Limpens

Dat zij mogen rusten in vrede.

 

 

Auteur: parochiekantoor

Terug naar de inhoudsopgave

Internet en telefoon

Internet en telefoon

website: https://www.parochiesheerlennoord.nl
e-mail: info@parochiesheerlennoord.nl

e-mail pastoor J.W. Janssen jwjrkta@yahoo.com Tel. 045-5212450 en bij spoedgevallen  06-30579828

e-mail diaken Herman Janssen: hermanjanssen8@gmail.com Tel. 06 - 270 942 62

e-mail diaken Ton Jegerings: ton@jegerings.net, Tel. 06-22174613

Wijkpastoraat de Vrank is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur onder nr. 06 - 531 71 722 
e-mail: fiencruts@home.nl

 

Auteur: parochiekantoor

Terug naar de inhoudsopgave

Bankrekeningen

Bankrekeningen

• t.n.v. Kerkbestuur St. Cornelius NL 15 RABO 0122 4004 96
• t.n.v. Kerkbestuur St. Gerardus Majella NL 94 RABO 0172 4011 19
• t.n.v. Kerkbestuur St. Antonius van Padua NL 88 INGB 0001 0452 60

 

Auteur: parochiekantoor

Terug naar de inhoudsopgave

Agenda

Mariakapel Heerlerheide: iedere werkdag open van 10.00 tot 12.00 uur

Koffiedrinken: 1e zondag van de maand na de H.Mis van 11.00 uur in ‘t Zaaltje

Kerk Heksenberg: donderdag t/m zaterdag open van 10.00 tot 15.00 uur

Doopvoorbereidingsavond: maandag 3 november om 20.00 uur in de parochiezaal naast                                              de kerk te Heerlerheide.

Auteur: parochiekantoor

Terug naar de inhoudsopgave

Lezingen van de dag

De lezingen van de dag kunt u raadplegen via https://dionysiusparochie.nl/liturgie/lezingen/  

Auteur: parochiekantoor

Terug naar de inhoudsopgave

Colofon

De volgende editie van het Parochienieuws Heerlen-Noord verschijnt

op  1 december 2020!

Kopij kunt u tot 1 week voor verschijnen mailen naar info@parochiesheerlennoord.nl.

Auteur: redactie parochienieuws

Terug naar de inhoudsopgave

Advertenties

 

 

  

 

Auteur: parochiekantoor

Terug naar de inhoudsopgave

uitschrijven

www.parochiesheerlennoord.nl