Prioriteiten stellen

In de Corneliuskerk hebben we iedere woensdag- en zaterdagochtend een mooie groep mensen die elkaar afwisselen om ‘de wacht te houden” bij het H. Sacrament. We stellen op het altaar het H. Sacrament uit. Een spotje staat gericht op de gezegende Hostie in de monstrans. (Als het koud is, doen we dit in de parochiezaal.) En de mensen van de Erewacht verblijven er een half of heel uur in stilte en brengen hu eigen intenties en die van onze parochie bij Jezus. En anderen sluiten zich er voor een kort of lang moment bij aan. Als pastoor ben ik heel blij met deze aanbidding, twee keer in de week.

Bij de jaarwisseling las is een tekst die ik tegelijk als voornemen oppakte: “De Kerk en de wereld hebben de verering van de Eucharistie hard nodig Jezus wacht op ons in dit sacrament van de Liefde. Laten we niet zuinig zijn met onze tijd als het erom gaat bij Hem samen te komen in aanbidding, in een beschouwend gebed vol geloof” (CKK 2715). Dat ‘niet zuinig zijn met onze tijd’ als het gaat om wat ik echt belangrijk vind, heb ik als voornemen opgepakt. En een voornemen werkt alleen als het prioriteit krijgt. Doet u mee?

Auteur: Wim Miltenburg fso, pastoor

Overwegingen 2018