kerken

Parochies Heerlen Noord

Overwegingen — Woord van de pastoor

1983-2019, levensloop van de nieuwe pastoor!

Dierbare parochianen van Heerlen-Noord. Deze jaartallen geven niet mijn hele leven weer. Wel mijn leven dat verbonden is en was met Heerlen. Ik werd in 1983 de eerste stagiair van Rolduc  bij de scouting van  Nieuw Einde.  Kort na het aantreden van het nieuwe team aldaar, pastoor Hanneman en kapelaan Martin. Het contact met mensen aldaar bleef bestaan. Iemand van Nieuw einde heeft nog een lunula van Eijsden passend gemaakt. Maar we weten dat de kerk van Nieuw einde niet meer bestaat maar wel de mensen van Nieuw einde. In Heksenberg heb ik als kapelaan van Brunssum nog de mis  gelezen. Nu 36 jaar later keer ik terug om er te blijven als pastoor van alle parochies boven de spoorlijn. Iedere dag dat ik hier nu ben is vol verrassingen. Ik woon nu in de stad maar voel me hier toch pastoor van een warme gemeenschap met een eigen specifiek karakter. Warm en hartelijk zijn de ontmoetingen. Vandaag sloot ik de eerste maand af met een geweldige dierendag eucharistieviering, waarin vele dieren werden gezegend. Ondanks angst bij sommigen hebben de dieren zich goed gedragen. Laten minder rommel achter dan mensen soms doen.

Van harte wil ik u allen nu al bedanken voor deze warmte, dat doet je als nieuwe pastoor goed, Dit stimuleert je om je steeds intenser in te zetten voor de gemeenschappen die aan je zijn toevertrouwd.

Hebt u mij nodig bel gerust of spreek me aan. Denk nooit hij heeft het te druk. Ik ben er voor u niet voor mijn agenda. Janssen en Janssen, houden het licht brandend!!!!

 

Jaargang: 6
nummer: 5
Auteur: pastoor J.W. Janssen

foto algemeen

Overwegingen 2020

Pinksteren – het begin van de publieke Kerk

Christus is verrezen – Alleluja.

Corona – vasten – Pasen.

Aswoensdag tot Caribische Hoogmis 19 april om 11.15 uur

Van knuffel tot realiteit!

Overwegingen archief