Van knuffel tot realiteit!

Verbaasde ogen op Aruba en in de kerken van ons cluster. Verbaasd vanwege een knuffel in de stal en in de preek. De knuffel, het geschenk van vertrouwen aan Jezus, gegeven door een jonge bezoeker aan de kerststal. Hij had niets anders om te geven en gaf daarom zijn vertrouwen. Enkele dagen na kerst komt iemand naar mij toe en geeft bij een knuffel. Hierdoor was een geraakt. Een mooi teken van vertrouwen na slecht vier maanden in Heerlen.

Hieruit put ik vertrouwen in de toekomst. Met vertrouwen op Jezus heb ik vorig jaar ja gezegd op mijn benoeming. Dit vertrouwen in Jezus heeft mij altijd geholpen om er te zijn waar de Kerk, de Heer, mij heen zend. Hier of in het buitenland.

Op 19 april, zondag na Pasen komt de Antilliaanse/Arubaanse gemeenschap naar de kerk van Heerlerheide. Noteer alvast en ervaar het samen zijn.

Gods wegen zijn niet altijd makkelijk te herkennen en/of te volgen. Hiervoor heb je vertrouwen nodig in God zelf vooral, maar ook in het grondpersoneel.

Met dit vertrouwen, broeders en zusters, wil ik met u dit nieuwe jaar ingaan. Bouwend met de kerkbesturen en alle vrijwilligers aan een mooie en inspirerende toekomst voor onze kerkgemeenschap. Ja, enkelvoud, we zijn immers als gehele gemeenschap van Boven Het Spoor, onderweg. Grenzen scheiden mensen, wij willen verbinden. Grenzen moeten overbrugt worden, zonder grenzen loop je zo bij de ander binnen.

We hebben allen twee ogen en twee oren, maar we horen en zien niet alles. We hebben elkaar nodig om elkaar te kunnen helpen. Ziet u nood of ziet u mensen die wachten op aandacht en /of gesprek en durft u het zelf niet aan, dan bel me gerust op 0630579828.  U mag me ook bellen om een persoonlijke afspraak te maken om elkaar te leren kennen. Zegt U tegen u zelf ik wil wat betekenen van de gemeenschap dan bel gerust. Vele handen maken licht werk .

Zo verzamelde Jezus zijn leerlingen om zich heen, laten ook wij elkaar als leerling zien en op elkaar toegaan. Welkom op Heksenberg, Schandelen of Heerlerheide.

Auteur: pastoor J.W. Janssen

Overwegingen 2020

Pinksteren – het begin van de publieke Kerk

Christus is verrezen – Alleluja.

Corona – vasten – Pasen.

Aswoensdag tot Caribische Hoogmis 19 april om 11.15 uur

Van knuffel tot realiteit!