Oktober-Maria maand! Ook in corona tijd?

De maand september is voorbij. Een maand die normaal bepaald werd door het St. Cornelius-octaaf. Maar i.v.m. de corona van de eerste plaats verstoten door de verplaatste communies van dit jaar. Communie in September, een unieke gebeurtenis. Schandelen begon met een prachtige H. Communiemis met mooi weer. Daarna de Heksenberg met mooi weer en een zeer buitengewoon oplettende groep kinderen. De laatste zondag de dubbele communie van Heerlerheide.

Vanaf nu kunnen de kinderen die zich afgemeld hadden zich blijven opgeven voor de H. Communie tijdens een zondagse eucharistieviering. Nu begint immers de voorbereiding van de nieuwe groep communiekinderen. Samen gaan we ook met hen op weg naar hun grote dag volgend jaar.

U ziet dat alles toch goed komt met een beetje vertrouwen. We kunnen niet alles in eigen handen houden. Vertrouwen op  God is een grondvoorwaarde om de H. Communie te doen. Maar ook om in het leven te staan. In deze oktobermaand zien we dat in het voorbeeld van de H. Maagd Maria. Van onbekend meisje uit Nazareth werd zij de beroemdste vrouw van de wereld.  Waardoor? Juist, door het Godsvertrouwen dat ze had.  “Ja, ik wil’, was haar antwoord op een vraag die te groot was om te bevatten. Ze zei ja juist vanwege de liefde die zij voelde tot God. Liefde is dan ook weer de grondvoorwaarde voor vertrouwen. Afgelopen maand hebben twee echtparen ook gezegd: Ja, ik wil. Uitgesproken vanwege de liefde die hen vertrouwen gaf in elkaar.

September was ook de maand waarin we versterking kregen binnen het pastorale team. Een andere Janssen was nog niet beschikbaar, maar we zijn blij met diaken Ton Jegerings van de Molenberg. Hier was hij 20 jaar permanent diaken. En wilde nog een nieuwe uitdaging. We heten Ton met zijn vrouw van harte welkom. Ondersteuning was hard nodig. September kende 20 doopjes. Ongekend.

Moge de Heilige Maagd Maria ons blijven begeleiden door de tijd. Laten we de rozenkrans regelmatig bidden alleen of met elkaar in de kerk.

Auteur: pastoor J.W. Janssen

Overwegingen 2020

Oktober-Maria maand! Ook in corona tijd?

Eerste jaar

Pastoors’praat juli.

Pinksteren – het begin van de publieke Kerk

Christus is verrezen – Alleluja.

Corona – vasten – Pasen.

Aswoensdag tot Caribische Hoogmis 19 april om 11.15 uur

Van knuffel tot realiteit!