logo kerken

1e H.Communie

Dank U, Jezus
voor deze fijne dag
waarop ik U voor het eerst
ontmoeten mag

Eerste Heilige Communie

Als uw kind in groep 4 van de basisschool zit, kan het de eerste heilige communie ontvangen. Eventueel is dit ook nog op latere leeftijd mogelijk.

Datums van de Eerste Communievieringen voor 2018

De datum in 2018 voor de Eerste Communieviering van basisscholen Ganzerik, Mijnspoor en De Schakel is 22 april 2018..
Voor de basisscholen Frans Postma en De Wegwijzer is dit zondag 13 mei 2018 en voor basisschool Gerardus Majella Hemelvaartsdag 10 mei 2018!

Voorwaarden

Aan de Eerste Heilige Communie zijn geen voorwaarden verbonden behalve dat het kind gedoopt is.

Zit uw zoon of dochter minimaal in groep 3 of 4 van de basisschool?
Dan kan hij/zij in dat schooljaar meedoen aan de voorbereidingen op de eerste Heilige Communie.
Geef uw kind op vóór 1 november bij het parochiekantoor.

Voorbereiding

De voorbereiding bestaat uit lessen door pastoor of catechiste gedurende 4-5 maanden.
In de Corneliusparochie nemen op Palmzondag de communicanten en hun ouders deel aan de Palmpasenviering . Tevens stellen de communicanten zich voor aan de parochie tijdens een eucharistieviering op zondag .......
Voor meer informatie over de Eerste Heilige Communie zie http://mens-en-samenleving.infonu.nl/religie/113934-de-eerste-communie-en-de-sacramenten-in-de-rk-kerk.html

Kosten

Aan de ouders wordt een bijdrage gevraagd. Een deel hiervan is voor de kerk, een deel wordt gebruikt voor het samenstellen van de mappen, het versieren van de kerk, een glaasje limonade tijdens de kinderbijeenkomsten etc.

Geplaatst op 03-06-2017

pijltop