logo kerken

Huwelijk

Liefhebben is het leggen van ons geluk
in het geluk van een ander

Voorbereiding

Voorafgaand aan het huwelijk vinden er 3 voorbereidende gezamenlijke gesprekken plaats op de pastorie. Die gesprekken gaan over het huwelijksideaal vanuit het christelijk geloof, over trouw, vergeving, vader en moeder worden, kiezen voor elkaar, vergeven enzovoorts. Vervolgens wordt er ook gesproken over de vormgeving van de dienst. Het bruidspaar kan zelf naar musici zoeken. In de liturgie heeft live muziek verreweg de voorkeur boven cd's.

Voor meer informatie over het huwelijk zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Kerkelijk_huwelijk

Wettelijke bepalingen/voorwaarden

Een voorwaarde voor een kerkelijk huwelijk is dat men reeds het burgerlijk huwelijk heeft gesloten. Voor een geldig kerkelijk huwelijk is het niet nodig dat man en vrouw katholiek zijn. Als een van de twee niet katholiek is, kan er toch voor de kerk getrouwd worden.

Kosten

Aan een kerkelijk huwelijk zijn kosten verbonden voor wie niet geregeld met de kerkbijdrage meedoen. Die kosten bedragen € 400. Daarbij zijn de voorbereidende gesprekken en de viering inbegrepen.

Indien u een koor wenst, moet u daar zelf voor zorgen.

Neem tijdig contact op met de parochie via het parochiekantoor.

Geplaatst op 06-05-2016

pijltop