logo kerken

Misintenties

Een Misintentie opgeven

Een misintentie opgeven, kunt u op het parochiekantoor. In die betreffende H. Mis wordt daar dan speciaal voor gebeden. Het is dan niet alleen een persoonlijk gebed, maar we leggen die intentie op het altaar en de gaven ven brood en wijn worden voor deze intentie aan God opgedragen. Gods zegen smeken we af voor die intentie.
Bij het opgeven van een intentie, past het om er iets tegenover te stellen: een misstipendium. We kunnen het kruisoffer van Jezus niet in geld uitdrukken. Het is niet zozeer het 'kopen' van een H. Mis, maar een gift. In ons land is het stipendium voor een zondagse Mis € 25,--; en op weekdagen € 10,--. Soms geven mensen meer, soms minder.
We kunnen een Mis opdragen voor overledenen, maar ook voor andere intenties. Mooi is ook altijd een Mis uit dankbaarheid.

U kunt een misintentie opgeven voor alle missen in een van de drie kerken, :
- Op het parochiekantoor. Openingstijden maandag- t/m vrijdagmorgen van 10.00 uur tot 12.30 uur, telefoon 045-5212450.
- Of door het invullen en verzenden van het formulier hieronder.
Liever per post? Download het formulier (zie downloads).

Een doordeweekse mis kost € 10,- en een mis in het weekend € 25,-.
Klik hier voor uitgebreide informatie over de mistarieven.

Vul uw naam en adres in, datum en de gebedsintentie die u wilt opgeven, bijvoorbeeld de namen voor wie u wilt bidden. Geef ook aan voor welke kerk (LET OP de kerk van de H. Antonius van Padua is vanaf 20 november 2016 GESLOTEN) u de intentie opgeeft.
De intentie zal in het parochieblad worden opgenomen als dat nog kan! In het parochieblad staat vóór welke datum de misintentie dan moet worden opgegeven, dat is meestal ongeveer vijf weken van te voren.

Het geld voor de mis kunt u overmaken:

Kerkbestuur St. Cornelius
NL15RABO 0122 400 496

Kerkbestuur St. Gerardus Majella
NL94RABO 0172 401 119

o.v.v. intentiegeld

Geplaatst op 09-12-2016

Uw gegevens
Voor welke parochie wordt de H.Mis besteld?
 Corneliusparochie (Heerlerheide, Nieuw Einde)  *
 Gerardus Majella parochie (Heksenberg)
 Antonius van Padua parochie(Vrank)
Gewenste datum en tijd
Misintentie (bijvoorbeeld jaardienst)
Wijze van betalen
 Overmaken binnen 14 dagen
 Contant betalen op het parochiekantoor binnen 14 dagen

Hebt u de verplichte velden – aangegeven met een * – ingevuld?
Klik dan op verzenden!
pijltop