Een misintentie opgeven, kunt u op het parochiekantoor. In die betreffende H. Mis wordt daar dan speciaal voor gebeden. Het is dan niet alleen een persoonlijk gebed, maar we leggen die intentie op het altaar en de gaven ven brood en wijn worden voor deze intentie aan God opgedragen. Gods zegen smeken we af voor die intentie.

Bij het opgeven van een intentie, past het om er iets tegenover te stellen: een misstipendium. We kunnen het kruisoffer van Jezus niet in geld uitdrukken. Het is niet zozeer het ‘kopen’ van een H. Mis, maar een gift. In ons land is het stipendium voor een zondagse Mis € 30,00; en op weekdagen € 15,00. Soms geven mensen meer, soms minder.
We kunnen een Mis opdragen voor overledenen, maar ook voor andere intenties. Mooi is ook altijd een Mis uit dankbaarheid

U kunt een misintentie opgeven voor alle missen in een van de drie kerken:
– Op het parochiekantoor. Openingstijden maandag- t/m vrijdagmorgen van 10.00 uur tot 12.30 uur, telefoon 045-5212450.
– Door het invullen en verzenden van het online formulier. 
– Wilt u het formulier liever per post verzenden? Lees dan eerst onderstaande privacymelding*download het formulier misintentie en stuur dit op naar het parochiekantoor, Kerkstraat 6, 6413 EL Heerlen.

De intentie zal in het parochieblad worden opgenomen als dat nog kan! In het parochieblad staat vóór welke datum de misintentie dan moet worden opgegeven, dat is meestal ongeveer vijf weken van te voren.

*Privacymelding:
In verband met de Europese Privacywet kunt u de geldende privacyregels HIER lezen.
Met het invullen en versturen van bovenstaand formulier geeft u toestemming aan het parochiebestuur om deze gegevens te verwerken.
U kunt dit achteraf nog herroepen bij het parochiebestuur.