Internet    Website

Woensdag om 9.00 uur.

Gerardus Majellakerk

Zondag om 09.30 uur;
Elke dinsdagochtend: eucharistieviering om 09.00 uur.

Antonius van Paduakerk

Vanaf 20 november 2016 is de H. Antonius van Paduakerk aan de eredienst onttrokken (=gesloten).

Woord van de pastoor

Advent: tijd van het opzetten van de kerststal

Zelf zet ik deze pas in de laatste week op, maar meteen aan het begin van de Advent kan ook. De lichtjes in de boom slinger ik er zo in dat er ruim genoeg overblijven om de stal en de kribbe mee te verlichten. Anders staan boom en stal met beelden zo los van elkaar. Kerstmis: het feest van licht en vrede; en wel het licht en de vrede die van het Kerstkind uitgaan.

Boom en stal moeten een eenheid vormen. Heel vlug scheiden we beide. Dat gebeurt in het concrete dagelijkse leven ook gemakkelijk. Waar kribbe en kruis verdwijnen kan de boom met lichtjes wel blijven schijnen en sfeer brengen, maar ongemerkt wordt het een ander licht. Meer esoterisch ..., we leggen dan meer het . . . .Lees verder