Internet    Website

Woensdag om 9.00 uur

Gerardus Majellakerk

Zondag om 09.30 uur;
Met ingang van 1 januari 2017 is elke eerste 4 dinsdagochtenden van een maand eucharistieviering om 09.00 uur. Op de 5e dinsdagochtend van een maand is er géén eucharistieviering in Heksenberg.

Antonius van Paduakerk

Vanaf 20 november 2016 is de H. Antonius van Paduakerk aan de eredienst onttrokken (=gesloten).

Woord van de pastoor

Een kerstgeschenk

Kerstmis nadert, maar eerst wil ik het met u even over de financiën hebben. En ik zal meteen met de deur in huis vallen.

Er is sinds dit jaar een mogelijkheid om méér geld aan de parochie te geven, zonder dat het u iets kost. Als u al gewend bent om bij de kerkbijdrage of anderszins ieder jaar een bedrag aan de parochie over te maken, kunt u misschien op schriftelijk vastleggen dat u dat in de komende vijf jaar ook van plan bent. Als u dit formulier dan op ons parochiekantoor afgeeft of mailt, voorzien wij het van een nummer – een RSIN-nummer – en sturen u het formulier terug. Bij uw belastingaangifte kunt u dan het gehele bedrag aftrekken bij uw aangifte inkomstenbelasting, zonder dat er sprake is van een drempel. Voorheen kon dit alleen via een notaris. Maar nu kunt u het zonder notaris zelf regelen.

Op onze site vindt u de link naar het formulier van de belastingdienst:

Periodieke giften in geld

Hieronder geef ik een rekenvoorbeeld hoe het werkt als u van plan zou zijn om € 100,-- op jaarbasis aan de parochie te geven. Dan kost op deze  manier het geven van € 150,-- per jaar u ‘maar’ € 96,--.

Rekenvoorbeeld

Stel u valt met uw belastbaar inkomen in het 36% tarief. Als u een periodieke gift van € 150 per jaar aan de parochie betaalt, kunt u die € 150 van uw inkomen aftrekken en krijgt u 36% van € 150 terug van de fiscus. Dat is € 54. Netto betaalt u dus maar € 96, terwijl de parochie een bedrag van € 150 ontvangt!

Samen met heel het kerkbestuur ben ik ontzettend blij als u dit op deze wijze zou gaan doen. Zo kunnen we de rode cijfers bij de jaarrekening weer zwart maken. Als het u dit jaar nog lukt, is het voor de parochie een echt kerstgeschenk! J

Wat moet u doen? U kunt het formulier downloaden of vanuit de kerk of parochiekantoor meenemen. Vul dit formulier ‘periodieke gift in geld’ in, onderte­ken het en lever het in bij het pa­rochiekantoor. De penningmeester vult de gegevens van de ontvan­gende parochie in. U ontvangt uw deel van het formulier volledig inge­vuld terug. Als u het nog dit jaar regelt, kunt u de aftrek nog in 2017 toepassen.

En nu wat nog belangrijker is: wij vieren Kerstmis. De decembermaand is de maand van de cadeautjes. Het uitpakken van . . . .Lees verder